Na vjen keq, por ju nuk keni asnjë produkt në shportën tuaj të blerjes.

Antarësohu në

Këmbët tregojnë shumë për shëndetin tuaj

Kur është fjala për shëndetin, këmbët mund të ndikojnë shumë. Një ndryshim në këmbë – qoftë lëkura, thonjtë apo mënyra se si ato ndihen – mund të jenë shenja e parë e një problemi serioz, që nëse zbulohet herët, mund të ju shpëtojë jetën.

Kur është fjala për shëndetin, këmbët mund të ndikojnë shumë. Një ndryshim në këmbë – qoftë lëkura, thonjtë apo mënyra se si ato ndihen – mund të jenë shenja e parë e një problemi serioz, që nëse zbulohet herët, mund të ju shpëtojë jetën.

Këtu, ne ju kemi sjellë disa mënyra se si këmbët mund të tregojnë për shumë shqetësime tuaja të shëndetit. Nëse shihni diçka të njohur në këtë listë, është mirë që ta takoni mjekun para se të filloni një trajtim.

Këmbët pa qime 

Çfarë mund të thotë kjo: probleme serioze të qarkullimit.

Sigurisht, dhimbjet në këmbë gjatë sezonit të sandaleve janë të njohura, por qimet në gishtat e këmbëve janë një gjë e mirë. Nëse keni gishta të këmbës pa qime mund të jetë një shenjë se këmbët tuaja nuk janë duke marrë rrjedhje të mjaftueshme të gjakut për të mbështetur edhe rritjen e flokëve. Bëni një kontroll tek mjeku pulsit të këmbës, i cili është një tjetër tregues se zemra juaj mund të mos jetë në gjendje që të pompojë mjaftueshëm gjak, transmeton Lajmi.net.

Ngërç të shpeshtë në këmbë

Çfarë mund të thotë: dehidratim dhe mangësi ushqyese.

Ngërçet e rastësishme ndodhin për shkak të një problemi në këmbë. Mund të jenë aq serioze sa qarkullimi dhe problemet me nerva, apo aq të padëmshme sa një mangësi ushqyese. Nëse jeni duke ushtruar, sigurohuni që të pini mjaftueshëm ujë, pasi që dehidratimi shpesh çon në ngërç të muskulit. Ju gjithashtu mund të shtoni sasinë e konsumimit të magnezit dhe kalciumit.

Një lëndim në këmbë që nuk shërohet

Çfarë mund të thotë: diabet ose kancer të lëkurës.

Nivelet e pakontrolluara të glukozës në gjak mund të çojnë në dëmtime nervore deri poshtë në këmbën tuaj, që do të thotë se çdo prerje, lëndim, apo dhimbje mund të ndodhë edhe pa e ndjerë. Dhe nëse infektohet, rastet më të rënda çojnë deri në amputim, transmeton Lajmi.net.

Një lëndim i pashërueshëm mund të jetë një paralajmërues për kancer të lëkurës, gjithashtu, thotë Dr. McAloon. Melanoma mund të shfaqet kudo në trupin tuaj – madje edhe në mes të gishtave – kështu duhet të siguroheni që t’i bëni kontrolle të vazhdueshme këmbës, nëse jeni në një gjendje të tillë.