Na vjen keq, por ju nuk keni asnjë produkt në shportën tuaj të blerjes.

Antarësohu në

Katër mënyrat që të ndalosh dhimbjen e këmbëve

Në bazë të një ortopedie në Amerikë, 80 përqind e grave vuajnë nga dhembjet e këmbëve Kjo dhimbje krijohet nga mos përdorimi i këpucëve të duhura ose edhe ecjeve të gjata. Dhimbjet e këmbëve janë të ndryshme. Shikoni disa nga format që janë shkaktuar dhimbje dhe mënyrat se si t`i shëroni ato:

Në bazë të një ortopedie në Amerikë, 80 përqind e grave vuajnë nga dhembjet e këmbëve . Kjo dhimbje krijohet nga mos përdorimi i këpucëve të duhura ose edhe ecjeve të gjata. Dhimbjet e këmbëve janë të ndryshme.

Shikoni disa nga format që janë shkaktuar dhimbje dhe mënyrat se si t`i shëroni ato:

Shputa planare është një sindrom që shkakton ënjtje të tepruara dhe dhimbje. Ky sindrom kurohet me masazh. Bëni masazh këmbëve tuaja pas ndonjë ecje të gjatë se gjaku grumbullohet.  

Bunions dhe Hammertos janë deformime të dhimbshme në gishtin e madhe(bunions) dhe të këmbëve të vogla (hammertoes) mund të jetë gjenetike, ato bëhen më keq nëse ju vazhdimisht mbathëni këpucë shumë të ngushta. Për t'i parandaluar këto deformime zgjidhni këpucët e drejta. Duhet të zgjidhni këpucët me gjysmë inç hapësirë midis majës së gishtin tuaj më të gjatë dhe me fundin e këpucëve.  

Calluses janë njolla të presionit që mund të jenë të dhimbshme kur ju ecni. Për t`i shëruar këto vendoseni këmbët në ujë të vakët dhe vendoseni ndonjë qaj kamomil në të.
 
Ndezje e muskujve në këmbë shkaktohet kur ju vraponi dhe nuk keni fituar ende kondicion. Mënyra për të shëruar këto dhimbje është duke vendosur akull ose duke pushuar mirë.