Na vjen keq, por ju nuk keni asnjë produkt në shportën tuaj të blerjes.

Antarësohu në

Si të kujdesemi për shëndetin e këmbëve?

Lëkura e gishtave të kembeve është e ashpër , thonjtë e thyer, kallo etj Për të mirëmbajtur shëndetin e këmbëve , duhet të ndiqni disa rregulla të thjeshta!

 
Lëkura e gishtave të kembeve është e ashpër , thonjtë e thyer, kallo etj. Për të mirëmbajtur shëndetin e këmbëve , duhet të ndiqni disa rregulla të thjeshta:  

 • Është e rëndësishme të vishni corape ose geta jo shumë të ngushta , por që të përshtaten mirë me këmbën tuaj.
 • Femrat duhet të limitojne përdorimin e takave të larta
 • Corapet , do të ishin me mirë prej pambuku
 • Copat sintetike nuk e lënë lëkurën të marri ajër, me mire ti evitoni
 • Nuk duhet të vishni të njejtat këpucë mbi dy ditë rresht
 • Mundohuni gjatë oreve të mbasdites (nëse i keni këpucët akoma të veshura), ti hiqni pak që të parandaloni fryerjen e tyre.
 • Këpucët e gjimnastikës pakësojne ajrosjen e këmbeve, për këtë motiv duhet të përdoren vetëm në oret e aktivitetit fizik.
 • Të ecni është një ushtrim i mirë
 • Është mirë që të kontrolloni ditë për ditë këmbët për ndonjë plagë, kallot, skuqet etj
 • Është e rendesishme që të kujdeseni për higjenën e përditeshme: Më mirë ujë të vakët dhe sapun neutro.
 • Lagështia favorizon infeksionet për këtë është e rendesishme të thani mirë këmbet.
 • Këshillohet që kallot të mos eliminohen me materiale te improvizuara, sepse mund te përkeqësohen
 • Evitoni të mos pritni thonjtë shumë të shkurtra ose ne diagonale, sepse rreziku i ndonje infeksionin ne mish.
 • Tek fëmijet është e rëndesishme të kontrollohet që mos ti përdorin shumë këpucët ( shenje e mundësise te difekteve)
 • Është e rendesishme te beni një vizitë tek mjeku